Waarvoor is de eenmalige IBAN-verificatie?

Voor de uitbetalingen werken we met een externe betalingsprovider: Online Betaalplatform. Zodra jouw klant heeft betaald, maakt de betalingsprovider het direct naar jou over. Natuurlijk willen ze wel weten dat het naar de juiste persoon gaan. Daarom moet je eenmalig je IBAN verifiëren, je geeft dan aan dat dat rekeningnummer echt bij jou hoort. Zo zien zij dat het rekeningnummer op jouw naam staat. Dit doe je door eenmalig €0,01 naar hen over te maken.

Je kunt je IBAN verifiëren via het Hlprs portaal onder het kopje 'account'. Je selecteert jouw bank en klik dan op 'IBAN bijwerken'. Je wordt dan doorgestuurd naar jouw bankomgeving om de betaling uit te voeren.

Het kan enkele dagen duren voordat het rekeningnummer goed in jouw profiel staat.